«ورود دیرهنگام اما درست!» به همراه تصویری خاص از وزیر بهداشت، عنوان روی جلد این شماره هفته نامه آتیه نو است. به نوشته این هفته نامه، قاضی زاده هاشمی در اظهارنظری بیسابقه اعلام کرده که دفترچه بیمه درمانی چک سفیدامضا نیست که بیمهها هر هزینهای را با آن پرداخت کنند.
آتیه نو در واکنش به این اظهارات نوشته است: «در شرایطی که از ابتدای طرح تحول سلامت تاکنون، بارها کارشناسان خبره «اقتصاد سلامت» تاکید داشتند که باید در مسیر اجرای این طرح کلان، منابع بیمهها را در نظر گرفت و مصارف نظام سلامت را با منابع آن سنجید، اما تصویب و اجرای این طرح بدون نگاه به توازن منطقی بین منابع و مصارف، موجب شد که بدهی بیمههای درمانی، روزبهروز افزایش پیدا کند و در گام سوم طرح تحول سلامت، میزان تعرفههای خدمات پزشکی به گواه آمارهای رسمی سازمان نظام پزشکی، بین 120 تا 300 درصد افزایش پیدا کند. بارها کارشناسان بیمههای درمانی هشدار دادند که در مسیر اجرای طرح تحول سلامت، نباید دفترچههای بیمه بهعنوان چک سفیدامضایی باشد که کسانی بتوانند هر لحظه که تمایل داشتند، انواع و اقسام درمانهای غیرضروری را به نظام درمان تحمیل کنند و هزینههای اضافی بتراشند. در شرایطی که نظام ارجاع و راهنماهای بالینی هم در طول اجرای طرح تحول سلامت نتوانست جایی در نظام سلامت پیدا کند، روزبهروز بر هزینههای اجرای طرح تحول سلامت افزوده شد تا اینکه سال گذشته با رای مجلس، سازمان بیمه سلامت به وزارت بهداشت منتقل شد.»
استارتآپها بیمه میخواهند اما با سازوکاری نو!
«استارتآپها بیمه میخواهند اما با سازوکاری نو!« عنوان گزارشی از یک میزگرد است. میزگردی که آتیه نو درباره بایدها و الزامات حمایت بیمهای از استارتآپها با حضور شایان شلیله، حمیدرضا اعتدالمهر و داوود سعدزاده برگزار کرده است. به نوشته این هفته نامه، «استارتآپها یا آنچه امروز بیزنسهای مدرن نامیده میشوند، گستره وسیعی از کسبوکارها را دربرمیگیرند که در چند سال اخیر در کشور ما نیز رشد قابلتوجهی داشتهاند. کسبوکارهایی که علیرغم حضور و نقشآفرینی رو به گسترش آنها در ارزشآفرینی، نه ماهیتشان و نه نیازشان هنوز به درستی درک نشده است. فعالان این عرصه میگویند کاستیها و عقبماندگیهایی که در سازوکارها و مناسبات قانونی فعالیتشان به چشم میخورد آنقدر زیاد است که در اکثر موارد، ناچار از ادامه فعالیت باز میمانند. تقریبا همه استارتآپیها از ضرورت بازنگری در قوانین بیمه و مالیات متناسب با شیوههای نوین کسب و کار میگویند و از اینکه هیچ نهاد و مرجع خاصی از آنها آنطور که باید حمایت نمیکند، گلایه دارند. در روزهای گذشته خبری منتشر شد که برای استارتآپیها امیدوارکننده بود. سازمان تامیناجتماعی با مرکز ملی فضای مجازی تفاهمنامهای امضا کرده که اگر عملیاتی شود، راه را برای تسهیل بیمه استارتآپها باز میکند. با همین نیت و برای بررسی عمیقتر مشکلات بیمهای استارتآپها، از شایان شلیله دبیر انجمن کسبوکارهای اینترنتی، حمیدرضا اعتدالمهر رئیس هیئتمدیره انجمن صنفی کسبوکارهای اینترنتی به اتفاق داوود سعدزاده مشاور معاونت بیمهای سازمان تامیناجتماعی دعوت کردیم درباره این تصمیم جدید صحبت کنند تا ببینیم برای مسائل بیمهای استارتآپها چه باید کرد. در این میزگرد مفصل دوساعته که ابتدای آن، حول هستیشناختی مقوله تامیناجتماعی بود و میانهاش رنگوبوی عینیتری داشت و پایانش امیدوارانه، برداشت همه ما یک چیز بیشتر نبود: «کاستیها، ضعفها و حتی بیاطلاعی از قوانین و مقررات و فرایندهای اجرایی استارتآپها را آزار داده و به قول یکی از شرکتکنندگان، به یک نسل از آنها آسیب زده است. با اینحال اتفاقهای خوبی در حال رخ دادن است.»
نحوه محاسبه حق سرانه درمان بیمهشدگان مشاغل آزاد
در این شماره از آتیه نو محمد حاجی بابایی، کارشناس تامین اجتماعی به سوال های درباره نحوه محاسبه حق سرانه درمان بیمهشدگان مشاغل آزاد پاسخ گفته است. به نوشته حاجی بابایی، «وصول حقبیمه سهم درمان از بیمهشدگان صاحبان حرف و مشاغل آزاد باید در قالب حقبیمه سرانه مصوب هیئتوزیران و تغییرات بعدی آن صورت گیرد. بر این اساس، چنانچه بیمهشدگان مشاغل آزاد تمایل به بهرهمندی از خدمات درمانی سازمان تامیناجتماعی داشته باشند، باید 100 درصد حق سرانه درمان در ماه را برای خود و تمامی افراد تحت تکفل قانونی خود پرداخت کنند که این مبلغ در سال97 بابت هر دفترچه درمانی در هر ماه، ملبغ 44 هزار تومان است.»
عنوان برخی دیگر از مطالب شماره 157 هفته نامه آتیه نو
معافیت بیمهای برای استخدام تحصیلکردگان
تورم، افزایش حقوق کارگران را تبخیر میکند!
راهنمای بالینی؛ نگهبان جیب و جان بیمار!
شبانه در زبالهها
پای ایدههایتان صبوری کنید!
و...